Facebook feed

Seminar-delen af Filibids Årsfest og -seminar er ved sin afslutning. Efter tre spændende oplæg af Johanna Seibt, Jes Lynning Harfeld og Rasmus Dyring om hhv. robotter, dyr og gamle mennesker og diskussion heraf, er vi ved at være klar til dette års generalforsamling. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Nu er der kun 23 timer tilbage hvis du skal nå at være med på nogle flotte billeder fra Filibids årsfest og seminar 2018.

Tilmeldingen lukker i morgen kl. 12.00, så skøn dig at hiv fat i dine gamle studiekammeratter og meld jer til her: filibid.nemtilmeld.dk/16/

Vi ses på lørdag 14.00!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Så er oplægsholderne på plads til Filibids årseminar!

Vi glæder os til at byde velkommen til Johanna Seibt, Jes Harfeld og Rasmus Dyring lørdag d. 21. april. Hver især vil de fortælle, hvordan deres forskning retter sig mod konkrete fænomener.

Link FB-event: www.facebook.com/events/172215753550970/

Tilmelding:
filibid.nemtilmeld.dk/16/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Der er stadig gang i pejsen, æbleskiverne strømmer fra panden, og der er halvlunkne Vestfyn - så er du i nærheden af nobelparken, 1465-415, så kom endelig!
Masser af julehilsner er Filibid
... See MoreSee Less

View on Facebook

HUSK at det er i aften kl. 22.00, at der er tilmeldingsdeadline for Filosofisk Sammenkomst 2017! Så hvis du ikke vil gå glip af en vildt hyggelig og festlig aften i selskab med en masse gode AU-filosoffer, så er det altså rigtig snart, du skal rykke 🙂

Tilmeldingslink: filibid.nemtilmeld.dk/14
Begivenhed: www.facebook.com/events/108741109763876/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Sommerferien er lige så stille ved at gå på hæld - og det betyder, at det også snart er tid til Filosofisk Sammenkomst, hvor alskens AU-filosofi-godtfolk hygger, spiser og fester sammen for at fejre, hvor nice vores fag- og studiemiljø er!

Som sædvanlig bliver det en festlig aften med state-of-the-union taler fra afdelingsleder Thomas Schwarz Wentzer og en (eller flere) studerende, underholdning, fejring af nyuddannede kandidater, billig bar og en lækker 3-retters buffet for 125 kr. Det hele løber af stablen tirsdag d. 29. august fra kl. 17.30 - og det bli'r brandgodt 😉

Deadline for tilmelding er torsdag d. 24. kl. 22.00 via dette link: filibid.nemtilmeld.dk/14
Du kan også læse mere på begivenheden her: www.facebook.com/events/108741109763876/

Vi ses!
... See MoreSee Less

View on Facebook

I en tid, hvor mange er hoppet på sommerferie, har der været fyret op under Filibid-kedlerne.

Vi i den nye bestyrelse har diskuteret visioner og planer for dette foreningsår, planlægningen af både kandidatintro og Filosofisk Sammenkomst er godt i gang, OG vi har taget det mest bebrillede bestyrelsesbillede i Filibidhistorien (vigtigt!!)

... og vi har selvfølgelig også konstitueret os 😉 Bestyrelsen 2017/18 består af:
Sille Louise Stenild (formand)
Lars Lodberg (næstformand)
Andreas Birch Olsen (kasserer)
Peter Thuborg
Maja Kjær Sloth
Anne Engedal

Vi glæder os totalt meget til alle mulige seje arrangementer og aktiviteter det næste års tid - vi ses til august, god sommer ☀️
... See MoreSee Less

View on Facebook

Så er det snart at vi mødes til Filibids Generalforsamling (d. 22 april hvis nu du havde glemt det i farten). Som du ved kan du høre oplæg fra fire forskellige nyansatte på Filosofi. Blandt andet vil det være Jens Christian Bjerring som du kan se en lille teaser af her. Husk at få meldt dig til før d. 18 april her: filibid.nemtilmeld.dk/13/ ... See MoreSee Less

View on Facebook

Nr. 19, nr. 39 og nr. 49. Disse tre magiske tal er de eneste numre af Doxa blade der mangler at blive arkiveret til evig tid på filibid hjemmesiden. Kender du nogen der kunne have et kopi i gemmerne?

Vi takker den maniske samler Carsten Fogh Nielsen for hans mange bidrag af fysiske kopier. De er på vej i den fænomenologiske scanner og kan snart komme sikkert hjem på moderens loft igen.
... See MoreSee Less

View on Facebook

GENERALFORSAMLING OG ÅRSFEST I FILIBID d. 22. april 2017

Som I måske har læst i november-nyhedsbrevet, er datoen for næste års generalforsamling og årsfest i Filibid lørdag d. 22. april 2017 - sæt kryds i kalenderen allerede nu!
I den forbindelse kunne vi i bestyrelsen godt tænke os at høre jeres ideer og ønsker til, hvem vi skal invitere til at holde oplæg til den faglige del af arrangementet?
Kom endelig med forslag her eller på mail: kontakt@filibid.dk
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tilbage i 1998, hvor Doxa Nr. 1 kom på gaden, kunne man blandt andet læse at det var for sent at tilmelde sig til sommer eksamen, at indlæg til Doxa skulle afleveres på diskette og gerne i det solide word 6.0 format, at forsøget med at afholde fredagsbar sammen med Idéhistorie var gået overraskende godt (dog at det selvfølgelig ikke skulle være hver gang de var med!) og at Studievejlederen Søren Winther Lundby godt kunne kontaktes før der skrives til Studielederen Steen Wackerhausen. Sikke er sprængfarligt start nummer!

29 numre ud af 49 Doxa udgivelser er nu samlet og smidt på hjemmesiden. En stak er på vej fra Statsbiblioteket, som måske rummer nogle af de meget sjældne numre. Tak for alle jeres bidrag!
... See MoreSee Less

View on Facebook

41, 43, 44, 45, 46, 47 og 48. Disse numre repræsenterer den digitale arv, der er efterladt os af det gamle Filosofi blad Doxa. Det er trist at tænke på at resten af udgivelserne kan gå i glemmebogen. Der er sikkert mange af jer der har en bunke gamle grønne Doxa blade til at stå. Hvorfor ikke forevige dem så andre kan få glæde af dem? Det har Filibid sat sig for at hjælpe med. I løbet af november og december forsøger vi at samle så mange unikke eksemplarer af Doxa som vi kan, få dem scannet ind og gemt for evigt. Har du en fysisk eller digital kopi af et Doxa blad der mangler? Skriv til os på kontakt@filibid.dk med. Det bedste er selvfølgelig hvis du kan sende en fil, men der mulighed for vi kan hente dem i Aarhus omegn. Alternativt har vi hørt posten stadigt sender pakker ud…

filibid.dk/jagten-paa-doxa/ kan du se hvilke Doxa der mangler og læse de numre der allerede er arkiveret.

Følg med i løbet af de næste måneder, hvor jagten på Doxa intensiveres!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Filosofisk eller idehistorisk besøgsven søges!

I Filibid er vi blevet kontaktet af oplevelseskonsulent Marianne Jessen fra Aarhus Kommune. Marianne er interesseret i at opstarte et nyt projekt og til det mangler hun frivillige med filosoffens og idehistorikerens kompetencer.
De store spørgsmål i livet er i den kommunale plejesektor oftest (hvis ikke altid) enten blevet varetaget af præster eller lægmands hverdagsbetragtninger, og dette er det for så vidt ikke noget galt i. Marianne har dog oplevet, at der i højere og højere grad blandt de ældre og seniorerne er efterspørgsel efter mennesker der kan kvalificere, perspektivere og diskutere deres tanker og bekymringer omkring eksistensen og ’de store spørgsmål’, men som ikke tager sit udgangspunkt i et religiøst eller kristent verdensbillede.
Til dette har vi som filosoffer og idehistorikere en særlig faglighed, der er anvendelig. Vi skal ikke gå ind og være sjælesørgere eller fortrolige på samme måde som præsten, men vi skal være samtalepartnere og bruge vores viden til at sætte perspektiver på tilværelsen.
Så har du lyst til at lægge en frivillig indsats og forsøge at bruge din filosofiske viden konkret, til glæde for ældre i Aarhus Kommune samt deres pårørende, så kontakt oplevelseskonsulent Marianne Binger Jessen (Mobil: 23380353 eller Mail: jmabi@aarhus.dk). Hvordan du kunne tænke dig at gribe opgaven an planlægger du med Marianne, men det kan være alt fra et lille oplæg for en gruppe, samtaler som besøgsven eller noget helt tredje, det er op til dig.

Med venlig hilsen
Filibid.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vil du forsøge dig som faglig oplægsholder på Testrup Højskole?

Filibid – Kandidat- og alumneforening v. filosofi på AU søger oplægsholder til projektet Filosofi i verden.

Dette semester har vi fået en aftale i hus med Testrup Højskole, som gerne vil have en kandidat-/specialestuderende ud til en filosofifaglig dag. Har du lyst til og mulighed for at tage på besøg i Testrup d. 21. april og dele dit engagement i et bestemt emne eller spørgsmål – det kan være, du er i gang med eller lige har afleveret dit speciale eller du har måske lavet et semesterprojekt, du ikke helt kan slippe?

Som udsendt af Filosofi i Verden skal du ikke blot fortælle om filosofien, men også kunne anvende filosofien på et aktuelt emne eller en aktuel problemstilling eller med andre ord, du skal kunne bedrive filosofi. I Filosofi i Verden vil vi nemlig gerne advokere for filosofiens anvendelighed. Det handler med andre ord om at formidle faget gennem sagen!

Vi opfordrer alle interesserede kandidatstuderende, specialeskrivende og nyligt dimitterede kandidater fra Filosofi ved AU til at sende os en ansøgning!

Det praktiske
Vækker ovenstående din interesse? Har du tid i marts og april 2016 til at deltage i en workshop samt sætte en arbejdsdag af til Testrup Højskole? Så send en ansøgning til kontakt@filibid.dk.

Din ansøgning skal indeholde:
- Navn, årgang, kontaktoplysninger
- Motivation for at søge
- Relevant erfaring
- En ide, gerne flere, til oplæg/workshop

Ansøgningen må max fylde én side og skal være os i hænde senest d. 6/3 2016. Der afholdes samtaler med udvalgte ansøgere snarest derefter.

Læs mere om initiativet, Filosofi i Verden, på Filibids hjemmeside, www.filibid.dk.
... See MoreSee Less

View on Facebook

140 filosofi-studerende og -undervisere fejrede filosofien på Aarhus Universitet til årsfesten den 29. august 2015 ... See MoreSee Less

View on Facebook