Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/filibid.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/filibid.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php:210) in /var/www/filibid.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 1164

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/filibid.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5005
Om filosofi i Verden - Filibid

Filosofi i Verden

Motivationen

Filosofi i verden vil sammen med bl.a. gymnasier bringe filosofien uden for universitetets mure – ud til gymnasieelever. Hvis du har læst filosofi, så ved du, at filosofi, præcis som de fleste udefra forestiller sig, har ret meget med støvede bøger at gøre. Men det er også andet og mere end dette, og de støvede bøger har faktisk en umiddelbar anvendelighed. Filosofi i verden vil ikke forkaste de støvede bøger, men hylde dem ved at bringe dem i spil uden for universitetets mure.

Filosofi i verden – Call for speakers januar 2018

Hvordan fungerer Filosofi i Verden?

Filibid koordinerer Filosofi i Verden ved at skabe forbindelse mellem fortællelystne filosofistuderende og relevante uddannelsesinstitutioner. Vi uddanner oplægs- og workshopholdere blandt de nuværende filosofistuderende og formidler kontakten mellem dem og institutionenen, og så hjælper vi med at få den helt rigtige form på plads, til lige netop dette møde. Den filosofistuderende sætter så et oplæg eller en undervisningsgang sammen (alt efter den tid og form, vi aftaler med den pågældende lærer) om et emne, der både er relevant for eleverne og noget denne studerende brænder for.

Ideen er, at oplægsholderen ikke fortæller om filosofi, men prøve at bedrive filosofi – sammen med eleverne. Dvs. at oplægsholderen ikke fortæller om filosofiens anvendelighed generelt, men derimod præsenterer en bestemt case, en problemstilling eller en teori gennem relevante tematiske problemstillinger.

Indtil videre har vi hjulpet med at udvikle oplæg om alt fra ny reduktionisme, neurovidenskab og Heidegger, over hvilken moralfilosofiske status sådan noget som en “nød-løgn” har og til hvilke social- og politisk filosofiske spørgsmål, statens behandling af flygtninge og immigranter rejser – og meget mere. Læs mere om tidligere oplæg.

Vi tager også gerne mod emneønsker, og kan arbejde på at lægge det ind, således at det passer med jeres pensum. Altså – vi sætter folk til at arbejde med specifik teori, gerne ud fra ønsker fra læreren, men vægten ligger ikke på at nørkle med filosoffen for filosoffens skyld, men på at bruge filosofien i et konkret tilfælde.

Samarbejdspartnere

Filibid har på nuværende tidspunkt samarbejde med tre gymnasier: Silkeborg Gymnasium, Aarhus Katedralskole og Espergærde Gymnasium. Men vi samarbejder gerne med alle gymnasier i landet, eller med højskoler, HTX’er eller andre institutioner, der kunne have lyst til at få et filosofisk input fra en passioneret studerende.

Ønsker du at få besøg af en af vores oplægsholdere eller blot vide mere om vores projekt? Kontakt os på kontakt@filibid.dk.

Kontakt FiV

Kontakt os på en af følgende måder:

1) kontakt@filibid.dk

2) vores online-kontakt-system

3) Direkte til én af tovholderne

– Anne Engedal

– Morten Rødgaard-Hansen

– Marie Louise Nøhr Geil

Find deres kontaktinformation her