Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/filibid.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/filibid.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php:210) in /var/www/filibid.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 1164

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/filibid.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5005
Tidligere besøg fra Filosofi i Verden - Filibid

Tidligere oplæg fra Filosofi i Verden

Jakob Floor Korsgaard besøger Espergærde Gymnasium

Jacob Floor Kousgaard er bachelor fra filosofi på Aarhus Universitet og nystartet kandidatstuderende på KU. I vinteren 2015 var han forbi Espergærde Gymnasiums 2.g filosofihold til et oplæg om forholdet mellem filosofi og videnskab med begrebet bevidsthed som fokus. Herigennem behandlede Jakob og eleverne bl.a. spørgsmål om, hvad henholdsvis hjerneforskning, kognitionsvidenskaben og filosofien kan fortælle om bevidsthed. Oplægget blev til med baggrund i Espergærde Gymnasiums ønsker og pensum og Jakobs bacheloropgave om Heidegger og neurovidenskab. Det blev afholdt i hyggelige rammer til Espergærde Gymnasiums filosofiholds hyttetur.

Kristian Alberto Lykke Cobos besøger Aarhus Katedralskole

Kristian er kandidatstuderende på andet år med specialisering indenfor etik, politisk filosofi og retsfilosofi. Han har læst kønsstudier ved Københavns Universitet som tilvalg og taget et år fri fra studierne for at oversætte Løgstrups ‘Den etiske fordring’ til spansk, inden han sidste år vendte tilbage til filosofistudiet på AU.

I efteråret 2014, var Kristian forbi Aarhus Katedralskole og holde en temadag på 2x75min. for skolens 3.g’ere. Kristian forbandt sine erfaringer fra filosofi og kønsstudier til et oplæg om feminisme og filosofi. Sammen med eleverne arbejdede han med feminisme som filosofiske problem indenfor etik, politik og ontologi ud fra spørgsmålet: Hvad er en kvinde?

Kasper Vestrup besøger Silkeborg Gymnasium

Kasper er nystartet kandidatstuderende på filosofi på AU og så er han formand for foredragsforeningen ‘Filosofisk Studenterkvollokvium’, der ugentligt præsenterer ‘pop’-filosofiske oplæg af filosofistuderende for filosofistuderende og andre interesserede. Kasper har været et smut forbi religionsvidenskab på sit tilvalgstudie og her er han blevet velbevandret i oldgræsk og har fået fokus på religionsfilosofi og religionssociologi. Han arbejder med filosofi ud fra spørgsmål om, hvordan mennesker er sammen, med fokus på etik og socialitet.

På Silkeborg Gymnasium holdt Kasper oplæg om, hvad et møde er for noget og hvad der bestemmer menneskers møder med hinanden. Med udgangspunkt i de mere og mere udbredte folkesygdomme angst og depression, undersøgte Kasper og eleverne de strukturer, tanker og “drifter”, der ligger bag mødet med det andet menneske og hvad det vil sige, at mennesker “skaber hinandens verden”. Via filosofferne K.E. Løgstrup og Axel Honneths så de på , hvad vi har behov for fra det andet menneske – og hvad der kan ske, hvis vi ikke får det.